3 Izazovi stvaranja potencijalnih kupaca sa kojima se suočava svako B2B poslovanje

Kao vlasnik poduzeća ili marketinški stručnjak, već znate frustraciju privlačenja i pretvaranja posjetitelja web stranice u potencijalne klijente. Svoje vrijeme i novac ulažete u blogovanje, PPC oglase, postove za goste i marketing na društvenim mrežama, ali vaš kanal još uvijek ne dobiva dovoljno potencijalnih klijenata.

Top 3 izazova za stvaranje

Potencijalnih kupaca u B2B organizacijama. To je veliki problem. Zapamtite, stvaranje potencijalnih kupaca je žila kucavica svakog poslovanja. Bez potencijalnih kupaca, vaš prodajni cijev prestaje, a rast prihoda zastaje. Nije ni čudo što 91% B2B marketinga gleda na stvaranje potencijalnog klijenta kao svoj najvažniji marketinški cilj. Nažalost, put do uspješnog generiranja potencijalnih kupaca ima nekoliko izazova.

U ovom članku ćemo istražiti tri najveća izazova s ​​kojima se B2B organizacije suočavaju i kako ih prevazići:

1. Nedostatak strategije za generiranje potencijalnih kupaca koja pretvara
Generiranje potencijalnih kupaca ne znači čekanje potencijalnih klijenata da posjete vašu web stranicu ili popune vaše formulare za prijavu. U stvari, 80% novih potencijalnih klijenata nikada se ne pretvara u prodaju. Prema tome, preduzećima je potrebna dobro dokumentovana strategija da privuku, angažuju i njeguju svoje potencijalne klijente dok ne obave kupovinu.

Uspješna strategija generiranja

Potencijalnih kupaca počinje stvaranjem sveobuhvatnog plana koji je u skladu s općim poslovnim ciljevima. Identifikujte idealne kupce, njihove preferirane kanale, kao i njihove potrebe i bolne tačke. Na osnovu onoga što nađete, kao dio svoje strategije, morat ćete kreirati višekanalni plan sadržaja prilagođen svakoj fazi puta korisnika. Ovo će vam pomoći da dovedete potencijalne klijente na svoju web lokaciju.

Razvijte sadržaj u sredini toka kao što su postovi na društvenim mrežama, vodiči i postovi na blogu koji se bave uobičajenim bolnim tačkama i sadržaj niskog toka kao što su studije slučaja i demo videozapisi koji prikazuju vrijednost vašeg proizvoda. Kreirajte sredstva za generiranje potencijalnih kupaca kao što su namjenske odredišne ​​stranice koje odjekuju Posebna baza podataka vašim potencijalnim klijentima. Koristite ih zajedno sa obrascima za prijavu i iskačućim prozorima da pretvorite posjetitelje web stranice u potencijalne klijente, kao što je prikazano u nastavku.

posebna baza podataka

Strategija generiranja potencijalnih

Kupaca na odredišnim stranicama .Ne zaboravite postaviti potrebne alate i automatizirane procese kako biste u konačnici osigurali prodaju. Ovo uključuje korištenje CRM softvera za upravljanje odnosima s klijentima i korištenje alata za upravljanje društvenim medijima za učinkovit angažman. Kao dio svoje strategije, također želite da iskoristite efikasne usluge e-mail marketinga kako biste gajili potencijalne klijente u kupovini kupaca.

Dobra platforma za marketing putem e-pošte može vam pomoći da automatski šaljete personalizirane e-poruke potencijalnim klijentima koji su pokazali interesovanje, ali tek treba da kupe. Prva e-poruka može biti e-poruka dobrodošlice koja također pruža korisne informacije u vezi s njihovim potrebama. Drugi email bi mogao dati kupon ili promotivni kod. Treći bi ih mogao pozvati na besplatne konsultacije ili demo.

Automatski šaljite personalizirane e-poruke za stvaranje potencijalnih kupaca

Takođe, uspostavite sistem izveštavanja i analize podataka koji može pomoći da se optimizuje proces generisanja potencijalnih klijenata tokom vremena. Uz dokumentiranu strategiju generiranja potencijalnih kupaca, timovi će znati Načini stvaranja efektivnog naziva svoje uloge u generiranju potencijalnih kupaca. Preduzeća mogu osigurati da ovi različiti timovi rade zajedno efikasno i uspješno prema istom cilju.

Stvaranje kvalitetnih potencijalnih kupaca

Razgovarali smo o tome koliko je važno imati plan koji privlači, angažuje i njeguje potencijalne klijente dok ne kupe. Hajde da se fokusiramo na prvi deo: privlačenje potencijalnih klijenata. Istina je da nije dovoljno da samo privučete obične th phone numbers potencijalne klijente. Ako želite povećati šanse za prodaju, morate osigurati da privučete kvalitetne potencijalne klijente od samog početka. Jedan od najčešćih izazova za generiranje potencijalnih klijenata je stvaranje ovih kvalitetnih potencijalnih klijenata.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *